Chat with us, powered by LiveChat

Velkommen til Beitostølen Resort!

book nå

SMØRKOLLEN 1156 moh

Hva kan du forvente: Fornøyde voksne OG barn. Smørkollen er områdets letteste og søteste lille topp? Men superfin utsikt opp mot fjellet Bitihorn og nedover de flatere partiene ned mot Beitostølen. Sætergårdene som ligger nedenfor toppen er også flotte å se på. Her ned er det både, sau, ku og geiter. Kanskje du ser noen når du sitter og speider ned fra toppen? Og er du riktig heldig flyr det en ravnefamilie forbi og roper til deg!

  • Område: Beitostølen
  • Type: Fottur
  • Gradering: Lett, godt synlig og merket sti. Perfekt for å ta med barn.
  • Lengde og varighet: ca 750 m en vei. 5-10 min etter fart
  • Høydemeter: 35 høydemeter.
  • Sesong: Jun – Okt
  • Naturområde: Beitostølen, sti ved vei. Lett tilgang, og tydelig sti.

Hvordan er turen underveis: Du starter fra parkeringen ved Fv 51. Det er to parkeringsområder ved siden av veien som har plass til 4 – 6 biler, så det kan fort bli fylt opp. Det er mange som stopper når de kjører gjennom området for å gå opp på denne toppen. Først noen hundre meter flatt og litt ned, før det går rolig opp til toppen. Det er flere stier i området som alle går opp til toppen. Her kan en varierer sti-valg innad i familien opp til toppen.

Forventning til deg:  Og alltid ta med deg søppel, så det ikke blir liggende igjen i naturen. 
Parker effektivt så flere får plass. Turen er så kort og vennlig at barna trenger nok ikke «bensin» fra smågodtpose for å komme seg opp til toppen, så da er det hyggelig å dele liten som stor ila turen. 

Enklere alternativ: Sommerparken – 900 moh

Adkomst med egen bil:
Kjører Fv 51 fra Beitostølen og finner parkering på venstre side av veien like før du svinger deg under foten av fjellet Bitihorn. Ila turen kjører du forbi en liten bu som selger lapper og kaffe som gjør det mulig med litt påfyll i magen før eller etter turen.  

Adkomst med kollektiv transport: 
Bussen stopper ikke her. Men du kan leie sykkel på Beitostølen, sykle på gang- og sykkelsti opp til bommen (stenger om vinteren) og trille til du kommer inn på fjellveien og sykle bort mot Sætrene på Smørkoll, og ta veien opp til toppen fra nedsiden av toppen.

Anbefalt kart: 
Besseggen Norge-serien Turkart 1 : 50 000

Flere TURBESKRIVELSER finner du her.