Chat with us, powered by LiveChat

Velkommen til Beitostølen Resort!

book nå

FAGERDALEN 1245 moh

Hva kan du forvente: Har du lyst til å prøve følelsen av hva det er å gå over høgfjellet i et av våre fantastiske fjellområder? Rundturen Fagerdalen er Jotunheimen/ Sognefjellet/ Rondane eller ett av våre andre flotte høgfjellsområder i miniatyr. Du opplever fjelltopper, flotte stier, fjellvann, stillhet og ro, vilt, hytter og fjell/grusveier som slynger seg i vakkert landskap. 

  • Område: Heimre Fagerdalen/ Bygdin
  • Type: Fottur
  • Gradering: Lett
  • Lengde og varighet: ca 8 km t/r, ca 3-4 timer, avhengig av antall pauser og fart.
  • Høydemeter: 195 høydemeter
  • Sesong: Jun – Okt
  • Naturområde: Turen går over tregrensen. 

Hvordan er turen underveis: Anbefaler å gå denne vakre runden mot klokken. Da får du stigningen av turen de første 500 metrene, og så er det flat eller nedoverbakke til du er tilbake ved start. Kan nesten ikke bli bedre. 

Du starter nede ved parkeringen på Fagerstrand og følger stien opp til starten av Fagerdalen. I stedet for å følge den populære ruten opp til Synshorn, lar du pulsen roe seg ned i det øyeblikk du velger stien innover dalen og vakker natur, stillhet og ro kommer inn i kroppen for hvert skritt du tar. De kan selv velge om du stopper på sandstranden av Heimre Fagerdaltjednet og får deg en forfriskende dukkert, eller om du bare nyter speilbilder av fjellet imens du følger stien videre.

Turen innover i dalen er på små 2,5 km, med fjell på begge sider. Når du får stien som kommer fra Valdresflya i øyensyn, og vannet Bygdin sees til venstre for deg, tar du til venstre i stikrysset. 

Herfra er det flott gressdekkelende og du følger stien ned mot Bygdin. Høye jotuntinder, krystallklart bygdinvann gjør noe med deg. 

Har du tid, stopper du opp nede ved Bygdin og nyter en matbit du har i sekken. Sjekker ut enda kaldere badetemperaturer, og tar deg en dukkert. 

Du blir alltids varm igjen. De siste 3 km som går langs Bygdinssundet/Hålisundet på høyresiden og det privateide Bygdisheim og Kongdliknuppen på venstre innover til Fagerstrand igjen.

Forventning til deg: At du alltid tar med deg søppel så det ikke blir liggende igjen i naturen. Parker effektivt så flere får plass. Møter du reinsdyr så hold avstand. De hviler stort sett på snøflekker i den varme sola. 

Enklere alternativ: Svømmebassenget på Radisson Blu Mountain Resort  – 895 moh.

Adkomst med egen bil:
Fra Beitostølen kjører du fv. 51 mot Valdresflya. Bygdinsheimveien går inn til venstre ca 500 m etter Bygdin Fjellhotell. Her ligger parkeringen ved foten av Synshorn, og rommer også vinteropplag for båten MS Bitihorn, og Bygdinstøga Kafeteria (midlertidig stengt).  

Parkeringen koster 100 kr dagen, og kan betales med vipps.

Adkomst med kollektiv transport: 
NW161 fra Beitostølen. Valdresekspressen Nor-Way buss-selskap.  Kommer du vestfra kan du ta båten MB Bitihorn som går i rute to ganger daglig mellom Bygdin, Torfinnsbu og Eidsbugarden. Det er busstopp på Bygdin Fjellhotell ca 500 m fra stistart. 

Anbefalt kart: Besseggen Norge-serien Turkart 1 : 50 000

Flere TURBESKRIVELSER finner du her.