Chat with us, powered by LiveChat

Velkommen til Beitostølen Resort!

book nå

BITIHORN 1607 moh / normalruten

Det finnes to hovedtraseer til toppen av Bitihorn: Enten fra sør og gå direkteruten som er eksponert eller ta den mer behagelige ruten fra baksiden av toppen.

Her finner du beskrivelse av normalruten til Bitihorn – den behagelige.

Hva kan du forvente: En populær tur opp til selve ikonet for «alt og alle» på Beitostølen. Toppen har mange muligheter for besøk, og to av dem avsløres her. Oppe på toppen treffer du garantert andre flotte mennesker, men også utsikt 360 grader. Og uansett retning du velger å hvile blikket ditt, så har Valdres og Jotunheimen noe flott å vise frem. Sommer og høst sesongen har ofte innslag av reinsdyr i området. 

  • Område: Beitostølen/Jotunheimen
  • Type: Fottur
  • Gradering: Middels, godt synlig og merket sti.
  • Lengde og varighet: ca 8 km t/r, ca 3-4 timer, avhengig av antall pauser og fart.
  • Høydemeter: 550 / 450 høydemeter
  • Sesong: Jun – Okt
  • Naturområde: Turen går over tregrensen. 

Hvordan er turen underveis: Hovedveien opp til toppen (den som er mest brukt) er fra parkering nord for toppen. Langs Fv 51, ligger det en parkering (vipps kr 60) som er til bruk for besøkende til Bitihorn og andre områder i nærheten. Tvers over veien ligger det også et salgsted for turister, som ønsker å kjøpe gaver som er reinsdyr eller samisk relatert. 

Stien starter uten stigning, og blir selvfølgelig gradvis brattere helt opp til toppen. Men det er lettgått helt til toppen. Stien følger fjellet og går opp på baksiden. Ila turen passeres ett reingjerde.

Turen opp denne veien tar ca 1 1/2 – 2 timer

Er du frisk i frasparket, og ønsker en brattere tur opp til toppen, ja da starter du ved parkeringen i  Båtskaret. Turen opp er kortere, og mindre høydemeter, men til gjengeld er stien bratt og tidvis smal med innslag av løs stein. Til gjengjeld er det sherpa bygd sti i starten, så her får en både og.

Forventning til deg: Og alltid ta med deg søppel, så det ikke blir liggende igjen i naturen. Og parker effektivt så flere får plass. Møter du reinsdyr, så hold avstand.

Enklere alternativ: Gravolskampen – 1281 moh

Adkomst med egen bil: Fra Beitostølen kjører du fv. 51 mot Valdresflye. Du ser merket parkering til venstre, ca 1 km før Bygdin fjellhotell. Og «sameleiren» sees også tydelig på motsatt side.   
Parkeringen koster 60 kr dagen, og kan betales med vipps.

Adkomst med kollektiv transport: NW161 fra Beitostølen. Valdresekspressen Nor-Way buss-selskap. 

Anbefalt kart: Besseggen Norge-serien Turkart 1 : 50 000

Turbeskrivelsen opp fra sør (direkteruten) finner du HER, og generelt flere andre TURBESKRIVELSER her.