SnøSkulpturFestivalen 2019

Vinterens ”must see”: SnøSkulpturFestivalen2019. Dette har ingen noensinne sett på en norsk destinasjon!

 

Gigantiske skulpturer

Fra fredag 15. februar kan du se 6 gigantiske snø-skulpturer. Fire av disse står på toppen av alpinanlegget på Beitostølen, to står i alpinanlegget i Raudalen. Den aller største, 8,5 m høy og 30 m bred/lang vil være under bygging i hele vinterferien, som en attraksjon i seg selv, at du kan se verdens råeste snø-kunstnere fra Team Harbin i Kina i arbeid i alpinanlegget på Beitostølen. 22. februar er også denne giga-skulpturen ferdig.

 

Hva kan du forvente å se?

Motivene på de to største skulpturene røper vi ikke ennå, men et lite tips er at vi har informert både Slottet, Stortingets presidentskap og Kulturministeren om dette unike byggeprosjektet, med snøkunst i Norge av ypperste verdensklasse.

I disse dager kan du se snø-skulpturen med elgene, og du kan også se verdens største pepperkakehus i snø, på toppen av alpinbakken på Beitostølen, eller ved toppen av langrennsløypene på 3-seter stolheisen.

 

Hvor finner jeg skulpturene?

For å komme opp til snø-skulpturene i Skisenteret på Beitostølen; ta 3-seter stolheisen, kr 40,- for barn 7-15 år og kr 50,- for voksen opp og ned. Billetter kjøper du på skipasskontoret i bunnen av bakken.

I alpinanlegget i Raudalen; som er 10 minutters biltur fra Beitostølen sentrum - du kan også ta gratis skibuss fra bussholdeplassen - kan du se den store snø-skulpturen med bjørnemor og to fine bjørnunger som koser seg Raudalen. Her bygges også en giga-skultur som vil ta pusten fra de fleste. Følg veien til Beito og skilting til Raudalen Alpinsenter. Ta en tur innom den koselige Raudalshytta når du først er i Raudalen, som har kaffe og vafler, kakako med krem, som har middagsmeny og allehånde rettigheter ellers.

 

Les om snøskulpturene i VG:

https://www.vg.no/reise/i/vmRxwl/utendrs-snkunstgalleri-pa-beitostlen?utm_source=vgfront&utm_content=row-r29

 

Ta turen til fjells! 

Har du lyst til å oppleve vinterens ”must see” i vinterfjellet, med de 6 gigantiske snø-skulpturene, er det bare å ta turen til fjells.

Ring oss for overnatting i hytte, leilighet eller hotell på 61351000, eller sjekk vårt brede utvalg av overnattings-alternativer på www.beitostolen.com og bestill online.

 

Velkommen til Fjellandsbyen og vinterens eventyr!

 

Alle foto: Aud Eva Bergo

 

 

+

Video: Kåre Weeg