Besseggen

En av våre mest etterspurte tur-opplevelser finnes nå som egen 3-stegs bookingalternativ: Dato - Båtbillett - Overnatting. Enklere blir det ikke!

Hovedsesongen for fotturer over Besseggen er fra juli til starten av september. (Vi pleier å sette likhetstegn mellom sesongstart for turen og oppstart for Gjendebåten.) 

Ta rutebuss eller bil til Gjendesheim. Båt fra Gjendesheim til Memurubu, herfra går du via Besseggen tilbake til Gjendesheim. Følger man vardene og viser varsomhet er ruten helt ufarlig, men vi oppfordrer alle til å følge den merkede stien. Det har blitt brukt store ressurser til restaurering av erodert vegetasjon og forbedring av stien for at din naturopplevelse skal bli best mulig.

På Besseggen kan man nyte utsikten over det grønne Gjendevannet og det dypblå Bessvatnet. Grønnfargen viser at Gjende er et brevann. Små partikler fra breer holder seg flytende og skaper en lysbrytning som særlig i solskinn gir en sterk grønnfarge. Bessvatnet får ikke tilførsel fra bre og virker derfor blått.

Selve eggen er en drøy km lang, og byr på noe klyving. Selv om du aldri er direkte utsatt for høyden, vil noen kjenne på et sug i magen her. Har du høydeskrekk bør du derfor forberede deg mentalt på dette, men like mye på spektakulær utsikt, fantastiske turopplevelser og magiske øyeblikk en slik bucketlist-tur vil kunne gi.

Turen tar 6 - 8 timer, noen bruker lengre tid. Dette avhenger av den enkeltes form og antall pauser man tar underveis.

Ta med godt med drikke, noe å bite i, litt ekstra klær - og nyt turen.

---> DU FINNER BESSEGGEN-BOOKING HER.