Besseggen

Turen over Besseggen er en av, for ikke å si den aller mest kjente, av alle fotturer i Jotunheimen med over 40.000 besøkende årlig.

Ta rutebuss eller bil til Gjendesheim. Båt fra Gjendesheim til Memurubu, herfra går du via Besseggen tilbake til Gjendesheim. Følger man vardene og viser varsomhet er ruten helt ufarlig.

På Besseggen kan man nyte utsikten over det grønne Gjendevannet og det dypblå Bessvatnet. Grønnfargen viser at Gjende er et brevann. Små partikler fra breer holder seg flytende og skaper en lysbrytning som særlig i solskinn gir en sterk grønnfarge. Bessvatnet får ikke tilførsel fra bre og virker derfor blått.

Turen tar 6 - 8 timer, noen bruker lengre tid. Dette avhenger av den enkeltes form og antall pauser man tar underveis. Ta med godt med drikke, noe å bite i, litt ekstra klær - og nyt turen.

Husk å sjekke om og når båten går på www.gjende.no

 

Forhåndsbook billett på Gjendebåten:

Nytt av året, er ny og større båt, og at du nå kan booke billett på forhånd på Gjendebåten! Nå slipper du å stå i kø for å komme ombord på båten. Når du har booket billett,  har du garantert plass på den avgangen du har kjøpt billett på.

Grupper over 10 personer må ta kontakt med harald@gjende.noBesseggen Turpakke:

Bestill vårt pakketilbud som omfatter 2 døgn i dobbeltrom inklusive 1/2-pensjon og matpakke den ene dagen. Båtbillett for båtturen Gjendesheim - Memurubu kjøpes separat.

Kr. 2.060,- pr. person.
Ekstradøgn kr. 870,- pr. person.

Enkeltromstillegg kr 700,-.

Tilbudet gjelder i midtuke så lenge Gjendebåten går.

Prisene gjelder for Bergo Hotel tlf 61 35 11 00.


Guidede turer:

Beito Aktiv tilbyr guidede turer over Besseggen i sommersesongen. Les mer om dette tilbudet HER.